Megtalálták azt a csónakot, amivel megzavarták Karácsony Gergely programbemutatóját

A vezető mögött egy kapucnis férfi és egy nő ült a járműben.

Motorcsónakra erősített hangfalakkal érkeztek megzavarni Karácsony Gergely vasárnapi, egy budapesti rendezvényhajón tartott programbemutatóját.

A rendezvényt megzavaró aktivisták letakart lajstromszámú hajóval érkeztek a helyszínre. Az Index hétfőn megtalálta az ominózus hajót, miután egy olvasójuk jelezte még vasárnap délután, hogy látta, amint a Római-parton kiemelik a vízből, és beviszik egy csónakházba.

A lap munkatársai hétfőn beszéltek annak a klubnak a vezetőjével, amelynek hajótárolójába a járművet nyaranta évek óta elhelyezi a tulajdonosa. Az illető azt mesélte, hogy vasárnap dél után nem sokkal tették vízre a motorcsónakot, látta a két, akkor még letakart hangfalat az elején. A tulajdonos vezette a hajót, ehhez ugyanis jogosítvány kell. Mögötte egy férfi és egy nő ült, mindkettőjük kapucnit viselt.

A cég vezetője nem árulta el a tulajdonos nevét, annyit azonban elmondott, hogy vasárnap délután három körül vitték vissza hozzájuk a járművet, amelyet aztán a vízi rendészet is keresett.

Állítólag kikötőről kikötőre mentek a rendőrök, mire délután öt körül megtalálták a letakart lajstromszámú csónakot. Az Index kereste a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is, de még nem válaszoltak.