Zsíroskenyeret csomagolt az éhes betörőnek egy farkaslyuki néni

A férfi több családi házba is betört a környéken.

Kifosztás, magánlaksértés és lopás miatt emelt vádat az Ózdi Járási Ügyészség az ellen a 20 éves férfi ellen, aki idén februárban betört egy idős asszonyhoz Farkaslyukon.

A férfi az egyik hajnalban felfeszítette az ajtót, bement a családi házba, és elkezdett értékek után kutatni. A zajokra felébredt a házban lakó 77 éves idős, beteg asszony, és kérdőre vonta a férfit, hogy mit keres nála. A fiatalember közölte, hogy éhes, és felszólította a sértettet, hogy készítsen neki ennivalót. Az idős nő félelmében nem mert ellenszegülni, és egy zsíros kenyeret kent, miközben a férfi bejárta a lakást és magához vett 10 ezer forintot és egy műbőr pénztárcát, valamint egy női karórát.

Az asszony az ételt becsomagolta, és átadta a fiatalembernek azzal a kijelentéssel, hogy akkor egye meg. A zsíros kenyér viszont nem ízlett a fiúnak, mert távozás után azt egy kóbor kutyával etette meg.

Az asszony annyira megijedt, hogy a rendőrségre nem is mert telefonálni, csak a fiát értesítette a történtekről. Kiderült, hogy a fiatalember  több családi házba is betört februárban Farkaslyukon, illetőleg Ózdon. Az egyik helyszínről kéziszerszámgépeket vitt el, míg a másik házból közel 200 ezer forint összegű készpénzt, valamint karórát és ékszert tulajdonított el.

Az ügyészség börtönt kért a letartóztatásban lévő férfire.