Rontáslevételt ígértek a nyugdíjas nőnek, de egészen mást vettek le róla

A rendőrség csalás miatt indított nyomozás a két nő ellen.

Egy idős asszony tett feljelentést kedden délelőtt az Egri Rendőrkapitányságon, hogy csúnyán átverték. Kiderült, hogy egy 23 éves és 45 éves nő szólította le két héttel korábban a Barkóczy utcában, hogy rontás van rajta. Természetesen azonnal fel is ajánlották neki, hogy leveszik róla.

A hiszékeny asszony „jóságukért” cserébe átadott nekik egy arany láncot és  némi pénzt. Egy héttel később ismét találkoztak, ekkor a nyugdíjas nő a pénz mellé egy arany fülbevalót is adott. A gyanúsítottak azonban ígéretük ellenére az ékszereket nem szolgáltatták vissza. Kiderült, hogy azokat már pénzre váltották.

A nyomozók az otthonukban fogták el H. Mónikát és F. Alexandrát. A rendőrság csalás gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

Az elmúlt néhány év adatai azt mutatják, hogy a bűnözésen belül egyre több a megtévesztéssel, az emberek jóhiszeműségének kihasználásával elkövetett bűncselekmény. Idősebb hozzátartozóinkkal nagyon fontos tudatosítani és napra készen tartani a biztonságukkal kapcsolatos legalapvetőbb magatartási szabályokat:

Címkék: egerrontáscsalás