170 ezren követelik a balotaszállási kutyakínzó példás büntetését

Az asszony bálamadzaggal autója után kötötte kutyáját. Az állatot halálra kínozta.
Kapcsolódó cikkek

Több mint 170 ezren írták alá azt az online petíciót, amelyben azt követelik, hogy a kutyáját brutális módon megkínzó és meggyilkoló, 62 éves balotaszállási asszony a lehető legszigorúbb büntetést kapja.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, brutális állatkínzás történt Bács-Kiskun megyében. Az 5413-as számú úton az asszony saját kutyáját kötötte egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához, majd elindult a járművel. Először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten. Az állatvédők kiderítették, hogy ki a nő, szóltak a rendőröknek, de hiába szervezték meg a kutya kórházi ellátását, mert az asszony addigra elásta a szerinte már halott kutyát. A rendőrök előállították a 68 éves balotaszállási nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.  Azóta az is kiderült, hogy a rendőrök elengedték a nőt és szabadlábon védekezhet, lapinformációk szerint jelenleg bujkál.

A kínzásról videó is készült, ezen az asszony arról beszél, hogy egyáltalán nem sajnálja a kutyát. Az ügyről  osztrák és német lapok is beszámoltak, állatvédő szervezetek pedig további demonstrációkat terveznek a környékre.