Építés alatt álló autópályaszakaszon vitte halálba a kollégáját egy baranyai férfi

130-cal repesztett a lezárt szakaszon, amikor véget ért az út.

A Pécsi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki építés alatt álló autópályaszakaszon okozott halálos balesetet Csehországban.

A férfi Németországból utazott Magyarországra egyik kollégájával másfél évvel ezelőtt. Csehországban észlelte, hogy az autópályán közlekedő járművek feltorlódtak, ezért lehajtott a pályáról és az azzal párhuzamos főútvonalon folytatta az útját.

Egy idő után ismét felhajtott az autópályára annak ellenére, hogy az építés alatt álló autópályaszakaszra történő behajtást jelzőtábla tiltotta. A férfi körülbelül 130 km/órás sebességgel repesztett a lezárt szakaszon, amikor észlelte, hogy az úttest az építkezés miatt véget ért, és 90-100 km/óra sebességgel nekiütközött az ott található híd betonszerkezetének, a járművel megpördült és előbb a partoldalra, majd a szalagkorlátra került.

A baleset következtében a mellette utazó kollégája olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt.

Kiemelt kép: Illusztráció/MTI