Emberiesség elleni bűncselekménnyel gyanúsítják F. Hasszánt, legalább tíz ember kivégzésében vehetett részt

A terrorcselekménnyel is gyanúsított szír férfi többször is végezni akart magával a börtönben.

Újabb súlyos bűncselekménnyel gyanúsították meg F. Hasszánt. Az Iszlám Állam tagjának ügyében számos nyomozási cselekményt végeztek az ügyészek az elmúlt három hónapban. Vizsgálatokat folytattak több külföldi országban, köztük Máltán is.

A beszerzett bizonyítékok szerint F. Hasszán megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016-ban Szíriában legalább 10 személy kivégezésében vett részt. A bíróság álláspontja szerint a gyanút többek között a Terrorelhárítási Központ feljelentése, a lehallgatási adatok, az európai társszervektől beszerzett adatok, a feljelentő vallomása, valamint a terhelt cselekményével kapcsolatos videofelvételek is alátámasztják.

Olyannyira, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészség már emberiesség elleni bűncselekménnyel is meggyanúsította a letartóztatásban lévő szír férfit. A tavaly ősszel őrizetbe vett férfi nehezen viseli a börtönt. A hvg.hu információi szerint az őrizetbe vétele óta háromszor is öngyilkosságot kísérelt meg a rácsok mögött. Ügyvédje, Kelen László szerint F. Hasszán a börtönbeli állapotok és a kialakult “sötét gondolatai” miatt akart végezni magával.