Palkovics: „Említésre sem méltó dolog, hogy van egy szobában egy piros ágy”

Az innovációs és technológiai miniszter nem tudja, mit vizsgálnak az ügyön.
Kapcsolódó cikkek

Én biztos, hogy nem vennék piros színű ágyat, sőt, ilyen alakú ágyat sem, nincs ilyesmire semmi szükség. De ez a szerintem egyébként említésre sem méltó dolog, hogy van egy szobában egy piros ágy, arra mindenképpen alkalmas, hogy az MTA SZTAKI-t – az Akadémia kutatóintézet-hálózatának az egyik legkomolyabb, nemzetközileg is elismert kutatóintézetét -, lejárassa. A kérdés az, hogy kinek áll érdekében, hogy a SZTAKI-t lejárassa? Az első triviális válasz, hogy a kormánynak. De ha megnézzük ennek egy kicsit a részleteit, ha kontextusba helyezzük, átgondoljuk ezt a dolgot, arra a következtetésre jutunk, hogy nem a kormánynak az érdeke

— mondta el az ATV-nek Palkovics László az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (SZTAKI) szív alakú ággyal is berendezett, azóta nem létező szobájával kapcsolatban.

Az innovációs és technológiai minisztertől megkérdezték azt is, tudta-e a piros ágyas szoba nyitókódját. Mint mondta:

Most gondolkodom rajta, hogy adtak-e nekem bármilyen titkos kódot, amikor a 2000-es évek elején beléptem oda. Úgy emlékszem, hogy nem adtak. Azt tudtam, hogy a SZTAKI-nak van egy uszodája, van egy orvosi szobája, de arról a szobáról, ilyen létesítményről nem volt tudomásom. De már ma sincs ez a valami, és nem is volt hozzá titkos kód, legalábbis így hallottam az egyik SZTAKI-s kollégától.

Arra a felvetésre, hogy az MTA vezetése soron kívüli vizsgálatot rendelt el a Ripost által csak kéjbarlangnak titulált szoba ügyében, úgy reagált:

Nem tudom, mit vizsgálnak. Persze, biztos lehet vizsgálódni.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt