Nyomozás a Ripostnál: Egy kárpitost és egy bútortervezőt keresnek

Mindent tudni akarnak az MTA Sztaki szív alakú ágyáról. Az MTA kutatóintézeteinek elvétele mintha nem is létezne a kormánypárti bulvárlap szerint.

Múlt hét pénteken írta meg a Ripost, hogy „kéjbarlang” működik az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében (Sztaki). A szobáról egy videót is közöltek, amin látszik, hogy egy szív alakú ágy dominálja a szobát, és egy masszázskád is elfért a sarokban.

Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem. Tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videofelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött »kéjbarlangként«

így reagált a Sztaki a hírre, majd a későbbiekben arról írtak, hogy a szobát még valamikor a kutatóintézetek 2012-es átalakítása előtt hozták létre, de már felszámolták. Az MTA mindenesetre soron kívüli beszámolót kért az ügyről.

A Ripost azonban annak ellenére továbbra is címlapon foglalkozik a történettel, hogy körülbelül tízéves sztoriról van szó. És nem is akárhogyan: „hét kínos kérdést” tettek fel az ügyről. Idézzük sorban mind a hetet, mert parádésak egytől egyig:

  1. Kinek az ötlete volt a szív alakú ággyal berendezett kéjbarlang a magyar tudomány egyik fellegvárában, a Számítástechnikai Kutatóintézetben?
  2. Ki tervezte és milyen instrukciók alapján a szív alakú ágyat?
  3. Melyik kárpitosműhelyben készült a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos megrendelése alapján, ki döntött a bordó kárpit ügyében?
  4. Miről állított ki számlát és hogyan számolták el a költségeket?
  5. Kik feküdhettek és kinek a döntése alapján a szív alakú ágyra, kik kaptak kódot a szobácska használatához?
  6. Ha állításuk szerint nem szexuális együttlétre hozták létre a szobát, miért rendezték be úgy, mint egy szexklubot?
  7. Ha azóta már eladták a kéjbarlang szív alakú ágyát, ki vette meg és mennyiért? Hogy vitték ki az épületből? Láthatták a munkatársak?

A Ripost tehát a szív alakú ágyról mindent meg akar tudni az utolsó csavarig, de arról egy sort sem írnak, hogy az MTA-t hamarosan saját szája íze szerint szervezheti át a kormány.

Érdekes tény, hogy kormányoldalról az a Palkovics László vezeti az MTA-tárgyalásokat, aki 1994-től az emlegetett MTA Sztaki munkatársa lett.

Kiemelt kép: 24.hu