Hiába kérdezték hosszú perceken át, Gyurcsány nem volt hajlandó kimondani, hogy a terápia normális dolog

Vágó István szerint Puzsér Róbert alkalmatlan főpolgármesternek, mert pszichológushoz jár. Hiába kérdezték többször Gyurcsányt, nem volt hajlandó elítélni Vágó kijelentését.

Gyurcsány Ferenc volt az Atv Egyenes Beszéd című műsorának vendége, ami abból a szempontból érdekes csak, hogy a műsor utolsó öt percében végre határozott választ kellett volna adnia egy kérdésre. Gyurcsányt arról faggatták, hogy normális-e az, hogy a DK elnökségi tagja,

Vágó István azt kommentelte a Facebookon Puzsér Róbert posztja alá, hogy aki terápiára jár, az definíció szerint alkalmatlan a városvezetésre. 

Gyurcsány egyszerűen nem volt hajlandó válaszolni a kérdésre, hiába tette fel neki többször is Krug Emília. Krug szerint ez egy fontos morális kérdés, amiben egyébként igaza is van, hiszen a terápiával és a pszichológusokkal kapcsolatban rengeteg előítélet él Magyarországon, és szinte biztos, hogy ha Puzsér Róbertet bármi alkalmatlanná teszi a városvezetésre, az pont nem a terápia, illetve a gyógyulás szándéka.

Gyurcsány elmondta, hogy Vágót nagyon tiszteli, rengeteg vitába beleáll, teszi a dolgát. Majd azt is elmondta, hogy őt inkább az érdekli, hogy ha rosszul lesz az édesanyja, aki egyébként Pápán él, gyorsan kijön-e a mentő, végül azt is közölte, hogy belegebednek a kampányba, ne kelljen mások vitáival foglalkoznia.

Amit nem mondott el, az az, hogy egyetért-e a DK elnökségi tagjának azzal az állításával, hogy akinek mentális problémái vannak, az alkalmatlan a városvezetésre.  (Nem mintha kellene ilyen ahhoz, hogy valaki terápiára járjon, hiszen Puzsér is viselkedésmintákról beszélt.)