Összeomlott az anyja, testvére azonosította a hajóbalesetben elhunyt matrózt

Elkészültek az előzetes szakértői vélemények a tragédiával kapcsolatban.

Bár a rendőrség azt közölte, hogy a büntetőeljáráshoz szükséges összes eljárási cselekményt elvégezték, a múlt szerdai hajóbalesetben elhunyt matróz ügyvédje, Magyar György szerint ez  a szállodahajó lefoglalása nélkül nem lehetséges. Mint mondta, teljes körű és szakszerű vizsgálatot kell lefolytatni annak megállapítására, hogy ki a felelős a tragédiáért.

Nem szabadott volna elengedni a szállodahajót. A koreaiak sem értik, hogy kinek és miért állt ez az érdekében. Ezt a vizsgálatot ugyanis nem lehet modellezés nélkül, fénykép és kamerafelvételekkel lefolytatni. Kikértük a rendelkezésre álló előzetes szakértői véleményeket, amelyek nagy valószínűség szerint nem lesznek elégségesek

– magyarázta az ügyvéd, aki kérésünkre elmondta, hogy kinek volt elég lelkiereje P. János családjából ahhoz, hogy azonosítsa a tragédiában elhunyt férfit.

Borzasztó lelkiállapotban van az egész család. Az anyuka azóta nincs magánál, hogy értesült a balesetről. A testvére és az ő felesége azonosította azok után, hogy megtalálták.

– tette hozzá.

A Bors korábban azt írta, hogy a matróz pont a felmondásra készülődött, amikor történt a szörnyűség, megszólaltatták a férfi édesanyját is:

A baleset előtti nap volt a születésnapja, a párjával kilátogattak az állatkertbe. Rengeteg munkája volt, nem akartam zavarni, de ő felhívott. Akkor beszéltünk utoljára. Mindig hívni szokott, ha történik valami baj, hogy tudjam, vele minden rendben van. De most nem csörgött a telefonom. Háromszor is felhívtam, de a mobilja csak sípolt. Ekkor már éreztem, hogy vele is nagy baj történt.

Az édesanyja elmondása szerint Jánosnak mindig a szenvedélye volt a hajózás, és évekkel ezelőtt azt mondta, hogy ha történik vele valami, akkor a hamvait szórják a Dunába.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu