Szilágyi György: a Jobbik ennek a választásnak a legnagyobb nyertese

A Jobbik nem hivatalos eredményvárójába elsőként Szilágyi György, a párt szóvivője érkezett meg fél 9 fele. Ő arról beszélt, hogy nem számítanak

A Jobbik nem hivatalos eredményvárójára a párt politikusai közül elsőként Szilágyi György, a szervezet szóvivője érkezett meg fél 9 fele. Ő arról beszélt, hogy nem számítanak semmire, ám minden eredménynek örülni fognak.

Minden eredménynek örülünk, és boldogok leszünk, hiszen a párt egy nagyon nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt egy évben, ugyanis a Fidesz mindent megtett azért, hogy elsöpörjön minket az útból, gondolok itt az Állami Számvevőszék által kiszabott bírságra, és a párt ellen folytatott hazugság hadjáratra. Ennek ellenére a Jobbik él, kint van a harctéren.

Fotó: Csanádi Márton /24.hu

A politikus megköszönte a szimpatizánsoknak és a választóknak a részvételt. Szerinte embertelen kampány volt, nem voltak egyelőek a feltételek. A Fidesz mérhetetlen erőforrás- és sajtó-túlsúlyban volt. Szerinte a Jobbik a második legerősebb ellenzéki párt, kint van a csatatéren, és küzd tovább.

Ezért a Jobbik ennek a választásnak a legnagyobb nyertese.

Ennek némileg ellentmond, hogy az előrejelzések szerint várhatóan kifejezetten nagyot zuhan a Jobbik támogatottsága, Szilágyi szerint viszont egy országgyűlési választást nem lehet összehasonlítani egy EP-választással, vagy önkormányzatival sem. Szerinte azért nagy nyertesek, mert a Fidesz nem tudta őket elsöpörni az útból.

A politikus egyébként arra is kitérő választ adott, hogy mi az az eredmény, amit sikernek értékelnének. Erre csupán annyit mondott, hogy minden szavazatot sikerként értékelnek.

Címkék: