Óriási átrendeződés lehet az ellenzéki oldalon

A hivatalos eredményekre 11 óráig várni kell, de a Magyar Nemzet közzétette a 36 százalékos feldolgozottságnál mért részeredményt, amihez nagyon

A hivatalos eredményekre 11 óráig várni kell, de a Magyar Nemzet közzétette a 36, majd a 88 százalékos feldolgozottságnál mért részeredményt, amihez nagyon hasonló szavazatköri eredmények lapunkhoz is beérkeztek.

Ezek alapján pedig az ellenzéki oldalon óriási felfordulás jöhet:

a Demokratikus Koalíció és a Momentum a vártnál is – sokkal – jobban, az MSZP, a Jobbik és az LMP a vártnál sokkal gyengébben szerepelt.

A Magyar Nemzet által közölt előzetes eredmények szerint a 16 százalékot gyűjtő DK egyedül több (négy) mandátumot szerezhet, mint az összes többi ellenzéki párt együttvéve. Nyilvánvaló, hogy miközben a Fidesz letarolta az országot, a választás győztese az ellenzéki oldalon Gyurcsány Ferenc pártja lesz, és rajtuk kívül csak az először (a jelek szerint rögtön két) mandátumot szerző Momentum örülhet 9 százalékos eredményének. A Jobbik tavaly még húsz százalékot szerzett, most harmadannyit. Az MSZP is szinte lefelezte támogatottságát az országgyűlési választáshoz képest, és kevesebb mint fele annyi szavazatot szerzett, mint a DK.

Fotó: Bielik István /24.hu

Mutatunk néhány szavazóköri adatot, ami jelzésértékű lehet:

Címkék: