A tavaszi szél tényleg vizet áraszt

Csütörtök estig marad a nedves, szeles, kissé hűvösebb idő.

Csütörtökön északkeleten erősen felhős, máshol szakadozott, gomolyos jellegű felhőzet lehet több-kevesebb napsütéssel. Keleten, északkeleten többfelé, másutt elszórtan lehet eső, zápor, keleten, északkeleten kis eséllyel zivatar is. Az északnyugati szél több helyen megerősödik, a Dunántúlon és a főváros környékén néhol viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 16 és 21, késő este 10 és 15 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Árvíz jön a Dunán és a Tiszán. Az elmúlt napok esőzései árhullámot indítottak el nagyobb folyóinkon. A hét eleje óta egy ciklon örvénylik középpontjával Németország és Lengyelország felett. Rengeteg eső hullott a Duna osztrák, német, valamint a Tisza kárpátaljai és erdélyi vízgyűjtőin, ami miatt a magyarországi folyókon is komoly vízszintemelkedést okoz, rendkívüli helyzetre azonban sehol sem kell számítani.

MTI/EPA-PAP/Pawel Topolski

 

 

 

Riasztás, figyelmeztetés nincs, de az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint északkeleten és keleten egy-egy zivatar mellett kis méretű jég, intenzív csapadék és szélerősödés (50-65 km/órás) lehet. Az északnyugati szél időnként viharos (60-70 km/óra) lehet főleg az észak-dunántúli térségben.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Filip Singer