Orbán Viktor: Döntsük el, hogy kapjon-e ma Ádám kakaót

A kormányfő vendégül látott a Parlamentben egy kisfiút, aki azt hitte, Orbán házában vannak.

Orbán Viktor Magyarország felvirágoztatása és Európa megmentése mellett arra is képes időt szakítani, hogy születésnapja alkalmából személyesen lásson vendégül egy hároméves kisfiút a Parlamentben.

A miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videóban egy háromtagú család látogat a kormányfőhöz, aki már az erkélyen várja az érkezésüket.

A két meg nem nevezett szülő a mindvégig a háttérben marad (bár az anyuka azért nem marad virágcsokor nélkül), a kormányfő a születésnapját ünneplő Ádámra koncentrál. A kisfiú azt hiszi, hogy Orbán Viktor házában vannak, ő azonban ezt szerényen elhárítja, és elmagyarázza, hogy „ez egy olyan ház, ami a tied is, Ádám”, mert ez a magyarok közös háza.

Ádám a későbbiekben kap egy zsákot a miniszterelnök úrtól, van benne egy szirénázó kisautó, aztán közösen felfedezik az Országházat, paroláznak a magyar zászló előtt, tiszteleg nekik a koronaőr, Orbán gyakorlott nagypapaként a kisfiú életéből vett példán keresztül megmutatja, hogyan szoktak szavazni, és még egy ceruzát is kihegyez neki.

„Áldás békesség” – köszön el végül Magyarország első embere az alighanem életre szóló élményben részesült családtól.

Orbán Viktor nem először bizonyítja, hogy szereti a gyerekeket, a választás előtt még egy óvodába is ellátogatott, amiért annak ellenére is megbüntette 350 ezer forintra a szőrös szívű Nemzeti Választási Bizottság, hogy a kormányfő már-már liberálisan megengedő álláspontra helyezkedett a gyerekekkel készített közös fotót illetően.