Politikai harc miatt maradhat el a XV. kerületi gyerekek nyári táboroztatása

A Fidesz nem hajlandó megszavazni a költségvetést.

Elmaradhatnak a XV. kerületi önkormányzat gyerekeknek szervezett, kedvezményes nyári táborai, ha a képviselők továbbra sem fogadják el a költségvetési rendelet megalkotását – derül ki a 444 cikkéből.

Tavaly 1041 gyerek nyaralhatott Bernecebarátiban, 440 pedig Balatonvilágoson. Idén azonban a képviselőtestület a teljes Fidesz-frakció nem szavazatával és négy független képviselő tartózkodásával eddig ötször utasította el a kerület költségvetési rendeletének megalkotását.

Elfogadott költségvetés hiányában a kerület évi 2,5 milliárd forint állami támogatástól esik el, így az olyan önként vállalt feladatokra, mint a táboroztatás, nem jut pénz. A cikk szerint már a táborok tavaszi felújítása is elmaradt a politikai harc miatt, így valószínűleg már akkor sem lehet megtartani a táborokat, ha kerülne pénz a megrendezésükre. A felújítás híján ugyanis nem kapnának ÁNTSZ-engedélyt, és arra sincs idő, hogy a gyerekek táborba buszoztatására közbeszerzést folytassanak le.

Két hete ellenzéki képviselők kezdeményezték, hogy a kerületi képviselők addig ne kapjanak tiszteletdíjat, amíg nincs elfogadott költségvetés, de a Fidesz ezt sem támogatta.

Címkék: xv kerületFidesz