Tarlós: Karácsony férfiatlan

Kiakadt a macsóméter a Magyar Nemzet mai Tarlós István interjújában.
Kapcsolódó cikkek

A karakteresen férfias kiszólásairól (is) ismert főpolgármester interjúja nyitásaként kiosztja Karácsony Gergelyt (akiből, ha az előválasztáson Puzsér Róbert fölé kerekedik, Tarlós kihívója lesz ősszel).

A trambulin az, hogy Karácsony kritizálta az MSZP-t a zuglói parkolási ügyek kapcsán.

Tarlós szerint:

Tarlós felhozza, hogy „Zuglóban két év alatt kiugróan magas, 793 millió forintos hiányt hoztak össze a fizetőparkolással, ráadásul itt van kezemben a 2019-es zuglói költségvetés, amelybe Karácsony Gergely előterjesztése alapján újabb 301 millió forintos veszteséget terveztek be”.

Vita? Ja, az nem

Karácsony a minap nyílt vitára hívta ki Tarlóst, aki az interjúban is megerősítette, hogy nem kíván eleget tenni a felkérésnek. Az interjúban ennek kapcsán így nyilatkozott:

Arról kellene vitáznom, hogy mondta-e Karácsony vagy nem, amit tízezrek láttak, hallottak tőle a televízióban? Esetleg azokról a számokról, amelyek a zuglói költségvetésekből valók? Ez komikus. Ahogy ez az egész teljes ellenzéki összefogásügy is, ami véleményem szerint valójában a megmaradt pártelitek egzisztenciális ügyének számít. Fogalmam sincs, miért biztosak benne, hogy a szavazók ezt az életszerűség mellőzésével egységesen és vakon követik majd.

(A „ki a fasza gyerek?” csörtéhez hozzá tartozik, hogy Karácsony, miután pénteken vette, hogy Tarló nem kíván vitatkozni vele, nyílt levélben legyávázta a főpolgármestert.)

Tarlós mai interjúban előkerült a Gyurcsány-kártya is:

Szeretném hangsúlyozni, hogy Gyurcsány Ferenc maga beszélt arról, hogy Karácsony Gergely az ő pártfogoltja, a kampány új háttérembere pedig Gyurcsány egykori államtitkára, Gál J. Zoltán lett.

A ferihegyi reptér elviselhetetlen zaja kapcsán Tarlós a következőt mondta:

Szerdán a főváros részéről aláírtam a Technológiai és ­Innovációs Minisztériummal kötött megállapodást, ami biztosítja, hogy az éjszakai repülések éjfél és reggel hat között megszűnjenek, illetve hogy a zajmérést a közlekedési szakhatóság veszi át a Budapest Airporttól. Őszig biztosan érvénybe tud lépni az éjszakai mélyalvási időszakra vonatkozó repülési tilalom.

A BKK kudarcos elektronikus jegyrendszeréről pedig azt tudhatjuk meg az interjúból, hogy:

Az állam központi projektje még az elején tart. A lakossági jegyvásárlási rendszer a tervek szerint januártól kezd el működni.

És ami az igazán friss hír: Tarlós is megerősítette, hogy ma, vagyis szombaton délután 13 órakor megindul a forgalom a kék metró felújított északi szakaszán.

A közlekedési változásokról itt olvashatnak.

Átalakul Budapest közlekedése
A felújított északi szakaszt átadják, és indul a déli szakasz felújítása. Mutatjuk, hogyan módosul a városrészek közlekedése.