Márki-Zay: Jobb egy vállalható fideszes, mint egy vállalhatatlan ellenzéki jelölt

Előbb támogatna egy tisztességes fideszes jelöltet, mint például Hunvald Györgyöt.

Előbb támogatnék egy tisztességes fideszes jelöltet, mint olyasvalakit, akit egy büntetőeljárásban már elítéltek, vagyis például Hunvald Györgyöt – mondta a 168 Órának Márki-Zay Péter.

Hódmezővásárhely polgármestere azután fogalmazott így egy székesfehérvári és egy budapesti fórumán is, hogy megszellőztették, az MSZP erzsébetvárosi szervezete Hunvald György korábbi polgármestert indítja az őszi önkormányzati választáson. A hírt ugyan az MSZP cáfolta, illetve Hunvald sem jelentette be indulását.

Hunvald ellen több büntetőeljárás is indult, többek közt önkormányzati ingatlanok áron aluli értékesítése miatt. A volt polgármestert több cselekményben is bűnösnek mondták ki, de börtönbe vonulnia nem kellett, mert a büntetésekbe beszámították az előzetesben töltött időt. Az ügyet 2016 decemberében kezdték újratárgyalni.

Az ügy kapcsán Márki-Zay közölte, jobb egy vállalható fideszes, mint egy vállalhatatlan ellenzéki jelölt. Arra a kérdésre, hogy hol lehet meghúzni a határt, azt mondta, nyilván vannak vitatható esetek is ellenzéki politikusok elleni bírósági eljárások kapcsán, Hunvald esetében azonban egyértelmű a helyzet.

Mi nem önmagában a Fidesz ellen vagyunk, hanem az elmúlt 28 évben meghonosodott, megkérdőjelezhető politikai kultúra ellen. Ezen akarunk változtatni, és ebben akarunk megtisztulást elérni

– fogalmazott.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu