Késsel ment ki a kocsiban ülő párjához, hogy behívja a házba, nem ment, belévágta a kést

Letartóztatták az őrjöngő asszonyt.

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványozta annak az 55 éves drégelypalánki nőnek a letartóztatását, aki megkéselte az élettársát pár nappal ezelőtt.

A pár tíz éve él élettársi kapcsolatban a nő ingatlanában. Mindketten italozó életmódot folytattak, és gyakran veszekedtek. A hevesebb veszekedések alkalmával a férfi elhagyta a házat és inkább az utcán parkoló kocsiban töltötte az éjszakát.

Február 10-én is felöntöttek a garatra, és délután ismét szóváltás alakult ki közöttük. Az asszony ezúttal azt sérelmezte, hogy rossz a kocsi, majd az arra sétáló nyugdíjast is trágár szavakkal illette.

A férfi az idős nő védelmére kelt, mire a gyanúsított mindkettőjüket azzal fenyegette, hogy megöli. A hangos kiabálás közepette magához vett egy kést is, és magából kivetkőzve rugdosni kezdte a kocsit, a férfit pedig azzal fenyegette, hogy leszúrja. Ezt követően bement a házba.

Este hét körül a nő egy késsel a kezében ismét a ház előtt parkoló autóhoz ment, hogy a férfit a házba hívja. A férfi nem ment be vele, ezért a nő azt kezdte kiabálni, hogy megöli, leszurkálja, majd a nála lévő késsel megszúrta a férfit.

A férfi a szúrás következtében vérezni kezdett, de saját lábán a közelben lévő telefonfülkéhez ment, és orvosi segítséget kért.

A bántalmazás következtében a férfi a mellkas bal oldalán, a hátsó hónaljvonalban, az egyik borda magasságában szenvedett nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérülést. Ha nagyobb erővel történik a szúrás, akkor halálos sérülést is okozhatott volna az elkövető.

A Salgótarjáni Járásbíróság helyt adott az ügyészi indítványnak és letartóztatta a nőt.