Tavaszias idővel indulhat a február

A hétvégén akár 15 fok is lehet, de többfelé várható majd eső.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható, foltokban köd is képződik, ami napközben feloszlik. Elszórtan számíthatunk gyenge csapadékra: nyugaton hó, havas eső, míg keleten havas eső, eső valószínű, írja a Kiderül.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de délután, este a Kisalföldön és az Alpokalja északi részén megélénkülhet a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű. Késő estére -3, +2 fok közé hűl le a levegő.

Péntektől melegszik az idő, ezen a napon a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul majd, hétvégén pedig még magasabb nappali hőmérsékletre számíthatunk.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, átmeneti felszakadozások lehetnek, és szórványosan alakul majd ki eső, zápor. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 15 fok közt alakul majd, az Északi-középhegység térségében néhány fokkal gyengébb lesz a felmelegedés.

Vasárnap szintén erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé lehet eső, illetve zápor, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 8 és 13 fok között alakul majd, sőt, az Alföld keleti részén 14, 15 fok is lehet.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán