Elraboltak, nyolc napig tartottak fogva egy nőt Harkányban

A rendőrök szabadították ki.

Pécsi Járásbíróság elrendelte két harkányi férfi letartóztatását szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt.  Az elsőrendű gyanúsított élettársi kapcsolatban élt a nővel, akit kapcsolatuk során többször is megvert. A nőnek elege lett a bántalmazásokból és elköltözött a szüleihez.

A férfi egy internetes üzenetküldő alkalmazás segítségével próbálta meg rendezni az ügyet, és több üzenetváltás után végül sikerült rávennie az élettársát arra, hogy találkozzanak. A gyanúsított január 13-án egy barátjával együtt érkezett arra a településre, ahol az élettársa lakott. A férfi győzködni kezdte a nőt arról, hogy menjen vissza hozzá, de az asszony ezt végérvényesen elutasította. Ekkor a férfi megfogta a nőt és a személygépkocsi felé húzta.

Az asszony ellenállt, ezért a gyanúsított többször is megütötte. Miután a nő a szabadulási kísérletek és az ütések hatására kimerült, a gyanúsított betette őt a gépkocsiba, és mellé ült.A cimborája ekkor a gépkocsival elindult. Mindannyian az elhagyott férfi lakásához mentek. A férfi már nyolc napja tartott fogva a lakásban a nőt mire lebukott. Január 21-én a nőnek sikerült telefonon kapcsolatba lépnie a szüleivel, így rendőri segítséggel  végül el tudta hagyni a lakást.

Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű. Az elhagyott férfi erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, míg a hasonszőrű társa vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt büntetett, ő felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el a gyanúsításban szereplő bűncselekményt.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, vagy a nő és a tanúk megfélemlítésével nehezítenék az eljárást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követnének el, ezért letartóztatták őket.

A határozat ellen az elhagyott férfi és a védője fellebbezett. A cimborája és védője tudomásul vették, míg ügyész mindkét gyanúsított esetében tudomásul vette a bíróság döntését.