15 év fegyházat kapott a pécsi kalapácsos gyilkos

A férfi lefeküdt aludni a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés után.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki kalapáccsal verte agyon az ivócimboráját két és fél évvel ezelőtt.

A vádirat szerint P. Gy az élettársával és egy másik férfival egy pécsi bódéban lakott. A két férfi rendszeresen italozott. Az ominózus nap is kiütötték magukat. A kora esti órákban a vádlott az asztal mellett ült, és felszólította későbbi áldozatát, hogy adja neki vissza a mobiltöltőjét, mert azt gondolta, hogy ő tette el.

A lakótársa ezen annyira bepöccent, hogy felkapott egy kést, és megindult felé. A vádlott felállt, felvett egy kalapácsot maga mellől és rávert ismerőse bal karjára – kiütve kezéből a kést. Ezt követően P. Gy. a kalapáccsal a kezében bement a bódéba. A cimborája azonban egy cipőfűzőből készített hurokkal utána ment. A férfi ekkor addig verte a testét és a fejét a kalapáccsal, amíg mozgásképtelenné nem vált.

A férfi lakótársa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az éjszaka folyamán meghalt. A gyilkos a bántalmazást követően lefeküdt aludni, majd másnap a reggeli órákban bejelentést tett a rendőrségen.

Az ítélet ellen a vádlott és védője jogos védelmi helyzetre hivatkozva, illetve eltérő minősítés megállapítása végett felmentésért és enyhítésért nyújtott be fellebbezést. Mivel az ügyész az esetleges fellebbezés bejelentésére három munkanapnyi határidőt szabott meg, így az ítélet nem jogerős.