Csomagtartóban felejtették a hullát, lemondott, két hét múlva Kisvárda rendőrkapitánya lett

Nem sokáig maradt vezetői poszt nélkül a volt megyei kapitány-helyettes, a megyei kapitány új helyet talált neki.

Új rendőrkapitánya van Kisvárdának: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei megyei főkapitány január 1-jei hatállyal Balogh Barnabás ezredest nevezte ki a városi rendőrség élére.

Balogh alig két héttel azt követően kapta meg a vezetői megbízást, hogy saját kérésére leváltották a megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi posztról.

Balogh lemondásának indokát nem hozták nyilvánosságra. A kérvényt viszont azután adta be közvetlen felettesének, Farkas József megyei főkapitánynak, hogy a szabolcsi rendőrség egy gyilkossági ügyben súlyos botrányba keveredett.

November végén valószínűleg napokig állt egy lefoglalt autó Nyíregyházán, a rendőrkapitányság udvarán anélkül, hogy bárki észre vette volna, hogy benne van egy holttest is.

Az autót egy a 42 éves mátészalkai férfi használta. K. Antal novemberben késsel többször is megszúrt egy nyíregyházi butikosnőt, akit csak az mentett meg a súlyosabb sérülésektől, hogy egy szemtanú dörömbölni kezdett a kirakat üvegén, amivel megijesztette a férfit. K. Antalról később derült ki, hogy előzőleg már meggyilkolt egy fiatal nőt, akit az autó csomagtartójába rejtett.

Az ügyről szóló első rendőrségi híradások szerint a nyomozók a debreceni Nagyerdőnél bukkantak rá a személykocsira, a bűnügyi szemle során pedig azonnal megtalálták a holttestet.

Az Index december elején viszont bizalmas forrásra hivatkozva azt írta, hogy a járművet valójában napokig tárolták a nyíregyházi rendőrkapitányság udvarán, mire valaki kinyitotta a csomagtartóját.

Balogh Barnabás hivatali elődjét, Barnai Sándor ezredest december végén mentették fel. Farkas József megyei főkapitány indoklás nélkül visszavonta kapitányságvezetői kinevezést.

Kiemelt kép: Megszúrtak egy bolti eladót Nyíregyházán. Police.hu