Szijjártó durván beszólt Junckernek

Igen, egyebek mellett letántorgósozta. Ez jár annak, aki csak úgy nyilatkozgat a vakvilágba.
Kapcsolódó cikkek

Kollégákkal kis tételben fogadást kötöttünk Jean-Claude Juncker reggeli lapinterjúja kapcsán. Az Európai Bizottság elnöke egyebek mellett arról nyilatkozott, hogy ő bizony kizáratta volna a Fideszt az Európai Néppártból, de leszavazták. Mi pedig azon lamentáltunk, erre a brüsszeli impertinenciára vajon a magyar politika mely szintjéről érkezik válasz.

Nos, azoknak lett igazuk, akik a 2. verzióra tippeltek.

Szijjártó Péter szakította meg szabadságát, s kijelentette:

Juncker már régen nem kereszténydemokrata politikus.

Fotó: Bielik István / 24.hu

Hanem:

A magyar külügy vezetője szerint még szilveszteri tréfának is rossz, hogy Jean-Claude Juncker akarja megmondani, mi a kereszténydemokrácia.

Szijjártó szerint a „bevándorláspárti brüsszeli főnök” Európa gyengítésének nagymestere, a bevándorlókat behozza Európába, és aki ezt nem akarja, azt legszívesebben kizárná egész Európából.

Szerkesztőségünk arra a kérdésére is választ kapott, hogy a magyar válaszadó (aki ugye Szijjártó lett) vajon lealkoholistázza-e (illetve a közleményének hányadik mondatában alkoholistázza le) az Európai Bizottság elnökét.

A válasz:

igen, természetesen lealkoholistázta.

Méghozzá a harmadik mondatban.

Ekképpen:

Vissza kell állítani Európa biztonságát és versenyképességét, ehhez határozott lépések kellenek, ilyenkor nem lehet tántorogni.

Ha valaki lemaradt volna a délelőtti előzményekről: