Dömötör Csaba: Magyarország nem banánköztársaság, be kell tartani a törvényeket

Rogán Antal államtitkára jól szórakozott a „bogár módján a hátán fetrengő Hadházy Ákoson" és a „kőkemény antiszemita Jobbik" és Gyurcsány Ferenc közeledésén is.

Egy nappal főnöke, Rogán Antal után, Dömötör Csaba államtitkár is interjút adott a Magyar Hírlapnak. Az államtitkárral készített interjú pár fokozattal kevésbé volt alákérdezős, mint a miniszterrel készített, de azért túlzás lenne azt mondani, hogy Dömötört megizzasztották.

Ultra durva kvíz: kérdést kap vagy válaszol Rogán Antal?
Most tesztelhetik magukat, hogy átlátnak-e egy alákérdezős interjú szitáján!

Újdonságot egyáltalán nem mondott az államtitkár, úgyhogy csak a legerősebb mondatait emeljük ki, amelyek mind az ellenzék szapulásáról szólnak.

Egy harmadosztályú színjátékot hoztak össze, és bár jókat szórakozhatnánk az ajtóról lepattanó Kunhalmi Ágnesen, a bogár módjára a hátán fetrengő Hadházy Ákoson vagy éppen a mestertervet trágáran elkottyintó Bangónén, azért van itt pár körülmény, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Egyrészt meg akarták akadályozni a parlamenti döntéshozatalt, ami példátlan a modern magyar demokrácia történetében, azután rendőrökre támadtak, és ebben ellenzéki vezetők is részt vettek, majd megpróbáltak súlyosan beavatkozni egy szerkesztőség munkájába. Ezekkel az akciókkal több határt is átléptek. A véleménynyilvánítás alapjog, a törvényszegés azonban nem.

Magyarország nem banánköztársaság, még ha vannak is arra utaló jelek, hogy az ellenzék banánellenzék.

Olyan, mintha egy radikális baloldal feliratú lapulevél alatt tömörülne valamennyi ellenzéki párt. Azt, mondjuk, álmomban sem gondoltam volna, hogy a nemrég még uniós zászlót égető, kőkeményen antiszemita Jobbik együtt menetel majd Gyurcsány Ferencékkel, a zászlóik pedig az antifásokéval együtt lengedeznek a szélben.

Érdemes külön kitérni a Momentumra, amelynek fiatal tagjai gyakran hivatkoznak arra, hogy külföldi egyetemeken tanultak. Feltehetjük a kérdést: azért tanultak külföldön, hogy idehaza rendőrökre támadjanak? Mit üzen ez a saját táboruknak? Ez minden, csak nem európai stílus.

Mit lehet tenni az ellen, hogy „Szél Bernadett vagy Hadházy Ákos produkciója a külföldi sajtóban inkább úgy jelenik meg, mintha őket meghurcolná a hatalom” – hangzik a kérdés, majd érkezik a magabiztos válasz:

Kovács Zoltán államtitkár úr sokat dolgozik azon, hogy a kormány álláspontját a nemzetközi nyilvánosság felé közvetítse. Az egyes külföldi médiumokkal kapcsolatban persze nincsenek illúzióink. A munka törvénykönyvének módosítása kapcsán is rendkívül egyoldalú híradások jelentek meg, és látszik, hogy szinte vadásznak azokra a képsorokra, amelyeket kontextusukból kiragadva, teljesen félrevezető módon tudnak felhasználni Magyarország lejáratására.

Elhangzik még az is, hogy az államtitkár szerint

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán