Tordai Bence bejutott az MTVA-hoz

Átadta a követeléseiket tartalmazó pendrive-ot a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője ismét megjelent az MTVA székházában szerda délután, hogy megpróbálja elérni, hogy beolvassák az M1 műsorában az ötpontos követelésüket.

A követelések egyébként a következők:

Tordai Barabás Richárd szóvivővel és Murányi András kommunikációs igazgatóval együtt érkezett, biztonsági őrök fogadták őket, akik elállják a bejáratot, mert indoklásuk szerint az épületben nem lehet forgatni.

A Párbeszéd képviselője egy pendrive-ot vitt magával, ezen vannak a követeléseik, ezt akarják egy szerkesztőnek átadni. A biztonságiak azt mondták Tordaiéknak, hogy nem lehet felvételt készíteni a közmédia területén.

Tordaiék azt várták, hogy a egy felelős döntéshozónak átadhassák az említett pendrive-ot, majd közölték velük, hogy az új szabályzat értelmében csak az MTVA „M” épületébe mehetnek be, de egyelőre reménykednek, hogy beszélhetnek egy szerkesztővel.

Tordait az M épületben végül Dobos Menyhért fogadta, akinek a Párbeszéd képviselője elmondta, hogy van az ellenzéki pártoknak egy ötpontos követelése, ezt szeretnék, hogy adásba kerüljön.

Dobos elmondta, hogy átveszi a pendrive-ot, és majd a munkatársai eldönti, hogy mindez adásba kerül-e vagy sem, hiszen mint mondta, szerkesztői szabadság van náluk.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője ezek után azt kérdezte, hogy ha a közmédia beszámolt a tüntetésről, arról is beszámoltak-e, mi váltotta ki ezt az ellenállást. Dobos Menyhért erre annyit mondott, hogy ő nem kompetens ebben a kérdésben, és elismételte, hogy politikailag független a közmédia és szerkesztői szabadság van.

Dobos Menyhért egyébként a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki korábban azt mondta, a kampány alatt nagy figyelmet fordítottak a kiegyensúlyozottságra, és az előírtakon kívül a közmédia külön időt biztosított a pártok bemutatkozására. A felvétel során egyébként Dobos azt mondta, nem készülhet róla felvétel, mert ő nem közszereplő.

Tordai a megbeszélés után elmondta, nagyon kíváncsiak, vajon bekerülnek-e a követeléseik az esti híradóba, ha ez nem történik meg, panasszal élhetnek majd.

Az élő közvetítést itt tekinthetik meg: