A Ripost újra lecsapott: címlapra rakták, hogy Vona Gábor elfelejtett kifizetni két könyvet

A kormánypárti bulvárlap szerint a nap híre, hogy a volt Jobbik-elnök nem fizetett ki néhány ezer forintot egy volt párttársának.

A kormánypárti bulvárlap, amelyet a héten nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánítottak ismét megmutatta a címlapján, hogy mit jelent arrafelé az újságírás. Pénteki bombasztikus címlapsztorijuk arról szól, hogy

Vona Gábor hét éve elfelejtett kifizetni két könyvet.

„Vona fizess!” és „KÍNOS ESET!” –így kommentált a Ripost szokás szerint névtelenségbe burkolózó szerzője. A világrengető tényfeltárás azt derítette ki, hogy a volt Jobbik-elnök 2011-ben elvitt két könyvet a Fehérlófia könyvesboltból, úgy hogy azt ígérte, később fizet, mert a kasszánál tűnt fel neki, hogy nincs nála a pénztárcája. Később viszont nem rendezte a tartozást, amit most egy Facebook-posztja alatt róttak fel neki hét év után először.

Az ügyet egy kommentben felhánytorgató Göbl Gábor a könyvesbolt üzemeltetője, és egyben korábbi Jobbik-tag, aki a néppártosodás miatt kilépett a Jobbikból.

A Ripost tehát pénteken azt tartotta a legfontosabb hírnek, hogy Vona Gábor nem fizetett ki egy akkori párttársának néhány ezer forintot (a posztolt könyvet 3824 forintért lehet megvenni).

Mészáros Lőrinc 304 ezer forintot keres percenként.

Címkék: ripostvona gábor