227 millióra becsülik a viharkárok összegét

Az Aegon biztosítóhoz több mint 1500 bejelentés érkezett.

Az Aegon ügyfelei múlt péntek óta szerda reggelig több mint 1500 kárbejelentést tettek, az ügyfelek által becsült kárösszeg 227 millió forint, az átlagkár 143.200 forint – írta közleményében a biztosító.

Kedden újabb nagy viharok voltak országszerte, kiemelten Nyugat-Magyarország térségében. Sopron és környékén hatalmas felhőszakadás öntötte el a várost, Nagycenken 140 km/órás erejű szél okozott károkat, nagyon sok épület tetőfedését megbontva. Zala megyében is sok gondot okozott a hirtelen jött vihar és felhőszakadás. A szerda hajnali vihar négy megyében 70 ezer embernél okozott áramkimaradást, Pest, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékben is jelentős károk keletkeztek.

A legtöbb bejelentés Budapestről, Pest és Vas megyéből érkezett.

Kedd reggel hatalmas felhőszakadás zúdult Szilvásváradra, ahol a helyi patak és a sáros víz több házat elöntött. Erről a területről árvízi kárbejelentések is várhatóak a piacvezető lakásbiztosító szakemberei szerint. Mivel az előrejelzések szerint továbbra is viharos időjárás várható, újabb károkra számítanak a szakemberek.

Kiemelt kép: MTI/Varga György