Stop Soros: Orbán helyett szégyelli magát volt professzora

Nagy Boldizsár nem erre tanította a kormányfőt és a többi fideszest.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában a nemzetközi jogász azt mondta, problémás a benyújtott törvényjavaslat. Azt gondolja az ember, ha jól tanított, az nem tűnik el nyomtalanul tanítványai fejéből – tette hozzá Nagy Boldizsár, akinek tanítványa volt Orbán Viktor, Áder János és Szájer József is.

A professzor ízekre szedte a törvényjavaslatot, amelyet szerinte nem is lenne szabad így nevezni, mert nincs benne szó Soros Györgyről. Ő inkább a „Menekülteket segítőket büntető és fegyelmező törvénynek” hívja, hiszen ez a lényege a javaslatnak.

Mint mondta, a Stop Soros éppen azt teszi tiltottá, ami amúgy az állam kötelessége lenne.

A menekültekkel kapcsolatos eljárások eddig arról szóltak, hogy a döntéshozó tanácsokat fogad el jogászoktól, civil segítőktől, hogy el tudja dönteni, jár-e a státusz a kérelmezőnek. Ezt fogja mostantól a törvény tiltani.

Jogellenes bevándorlásról szól a javaslat, de a professzor utánanézett, ilyen fogalom nincs is a magyar jogrendszerben.

Most a parlamenti képviselők bölcsességén múlik, hogy egy értelmetlen kifejezést akarnak-e törvénybe foglalni.

Nagy Boldizsár régóta nem tudja, hogy születnek a jogszabályok, ki írja a törvényt. A törvényalkotók nem konzultálnak senkivel. Régen lehetett tudni, lehetett segíteni, megkérdezni, mit miért írnak bele. A nemzetközi jogász úgy gondolja, legjobb lenne, ha a kormányzat belátná, rossz volt a kezdeményezés.

A professzor korábban – közösségi oldalán – a jogállam lebontásának fejezeteként értékelte a törvénycsomagot. Mint írta, azt érti, hogy bármit törvénybe lehet iktatni és jelentésnélküli fogalmak alapján is lehet büntetni, de azért igazán szégyelli magát, hogy egykori tanítványai ilyennel álltak elő.