Félmilliárdos focicsarnokot kap az ezerfős település

A kormány adott rá pénzt.

Több mint félmilliárd forintért építenek sportcsarnokot az alig ezerfős Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szászbereken – szúrta ki az Mfor.hu. A beruházást a budapesti Peszter Kft. valósíthatja meg, az egyfős társaság a siófoki kézilabda-csarnok építését is végezheti. Igaz, a cég a portál szerint sok munkafolyamatot nem tud elvégezni, azokat alvállalkozásba fogja majd kiadni.

A tervekben 1585 négyzetméteres épület felépítése szerepel, ami funkcióját tekintve „labdarúgó munkacsarnok”, 140 fős lelátóval, négy öltözővel, három oktatóteremmel és kiszolgáló helyiségekkel. Ennek megépítésére 273,2 milliós ajánlatot tett a Peszter, de ebben nincs benne a hirdetmény szerint „a létesítményhez elkészítendő teljes külső parkoló, út és kertészeti munka, továbbá az oktatótermek és az öltözők beépített és mobil burkolata”.

A teljes beruházás így nagyjából duplájába kerül, erre abból is lehet következtetni, hogy 2016 végén a kormány egy rendeletben 581 millió forintot adott szászbereki sportlétesítmény-fejlesztésre. A településnek egy megye II-ben játszó focicsapata van.