Újságírót akartak átverni a kamu mozgóurnával

A Zoom.hu munkatársa, volt kollégánk írt arról, hogy porckorong-sérve miatt mozgóurnát kért a szavazáshoz, amit délután 3 óráig tehettek meg a

A Zoom.hu munkatársa, volt kollégánk írt arról, hogy porckorong-sérve miatt mozgóurnát kért a szavazáshoz, amit délután 3 óráig tehettek meg a választók.

Háromnegyed 3 körül egy Fidesz-aktivista csöngetett a kaputelefonon, hogy megkérdezze, szavazott-e már, és ha igen, a kormánypártra húzta-e az ikszet. Az újságíró elmondta, hogy még nem szavazott, a mozgóurnára vár, és nem akarta elárulni, kire adja a szavazatát. Egyébként azt mondták neki, azért csöngettek, mert végigkeresik mindazokat, akik valaha bármit is aláírtak a Fidesznek, bár ő nem emlékszik arra, hogy valaha is történt ilyen.

Ezután a bérházban másokat is felcsöngettek, három perccel később pedig újra szólt a kaputelefon. A felcsöngető ezúttal a helyi választási bizottság tagjának adta ki magát, és azt mondta, nem fognak tudni kimenni hozzá, mert túl sokan igényeltek mozgóurnát, ezért a Király utca egyik szavazókörében kell voksolnia. Ez egyébként az átjelentkezők szavazóköre, ahol hosszú sor áll. Az újságíró még megkérdezte, nem találkoztak-e véletlenül aktivistákkal a kapualjban, de erre már nem  jött válasz.

Negyed órával később megérkezett hozzá a mozgóurna a valódi szavazatszámláló biztosokkal, akikkel jegyzőkönyvet vetetett fel. A fideszes választási biztos azt állította, biztosan provokációról van szó, nem állna érdekében a Fidesznek egy ilyen átverés.

Címkék: választás 2018