Demeter Márta: Erős társadalmi felhatalmazásunk lesz

Demeter Márta a 24.hu-nak azt mondta, nem szeretne tippelésbe bocsátkozni, inkább megvárná a végleges eredményeket. Azt nagyon fontosnak tartja, és ő

Demeter Márta a 24.hu-nak azt mondta, nem szeretne tippelésbe bocsátkozni, inkább megvárná a végleges eredményeket. Azt nagyon fontosnak tartja, és ő is arra számít, hogy az LMP kap egy erős társadalmi felhatalmazást, hogy folytassa azt a munkát, amit eddig is végzett.

Hogy az emberek konkrét ügyeit képviseljük a parlamentben és a valós problémáikra adunk valós megoldást.

Úgy gondolja, hogy ehhez még nagyobb felhatalmazásuk lesz.

A magas részvétellel kapcsolatban úgy véli, hogy a magyar társadalom nincs olyan apátiában, mint ahogy eddig gondoltuk. Viszont hozzátette, hogy azt majd látnunk kell, ebből a magas részvételből mekkora rész a Fidesz mozgósítása, és mekkora az, ami az ellenzék támogatottságát növeli majd. Úgy gondolja, hogy a nagyobbik része az ellenzék támogatottságát növeli majd.

Fotó: Vadnai Szabolcs/24.hu

Az LMP-s politikus kijelentette, hogy országgyűlési képviselőként hétfőn az első dolga az lesz, hogy a külügyminisztériumhoz és az igazságügyi minisztériumhoz fordul, miután látszik, hogy a külképviseleteken kudarcos volt a választások megszervezése, hiszen például Londonban nem is akarták hagyni, hogy az emberek, akik sok órája sorban álltak, és a szavazókör bezárása után kerültek volna sorra, leadhassák a voksaikat.

A párt eredményével kapcsolatban Demeter Márta nem szeretett volna konkrét számot mondani, csak annyit, hogy erős társadalmi felhatalmazásuk lesz ahhoz, hogy még az eddiginél is intenzívebben is képviseljék az emberek ügyeit.