Újra bekeményít a tél, reggel köd, este hó

Egy nyugat felől érkező melegfront miatt fokozatosan beborul az ég. Reggel több helyen lehet (zúzmarás) köd, ami napközben általában fokozatosan

Egy nyugat felől érkező melegfront miatt fokozatosan beborul az ég. Reggel  több helyen lehet (zúzmarás) köd, ami napközben általában fokozatosan feloszlik. Legtovább délkeleten, keleten maradhatnak rosszak a látási viszonyok.

Szombaton délelőtt átmenetileg, nagyobb eséllyel az ország középső harmadán kisüthet a nap, de kora délutántól mindenhol megnövekszik a felhőzet. Napközben a borús tájakon szitálás, hószállingózás lehet, de estétől a Dunántúlon, később keletebbre is vegyes halmazállapotú csapadék (hó, eső, havas eső) hullhat. Az északi területeken éjfélig akár 3-4 centi, a Dunántúli-középhegységben akár ezt meghaladó friss hó hullhat. A délnyugati szél az Alpokalján megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 7, késő este -2, +4 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

A Kárpát-medence időjárását szombaton eleinte egy köztes anticiklon, majd egy nyugat felől érkező melegfront határozza meg. Ez az időjárás változására kevésbe érzékenyeket is megviseli. 

Vasárnap eleinte borult lesz az ég, majd a déli óráktól észak, északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Éjszaka többfelé havazhat, a déli országrészben havas eső, eső is előfordulhat, majd délelőtt fokozatosan megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Sokáig elhúzódhat az idei tél
Jön a hó, szerdán országos havazás várható, de kérdés: vajon ez a tél utolsó lehelete? Nem valószínű, február vége tartogathat még meglepetéseket.
Címkék: melegfrontköd