Szép, napos időre számíthatunk szenteste napján

Fadíszítés után érdemes sétálni kicsit.

Vasárnap enyhe, több helyen szeles, napos idő várható, északkeleten maradhat csak felhősebb az ég. Hajnalban északkeleten és északnyugaton indulhat párás, ködös idővel a nap. A reggeli -1, +6 fok után délután 5-12 fok várható. Frontmentes idő várhat, írja az Időkép. 

Karácsony első napján, hétfőn a déli tájakon ígérkezik több napsütés, északkeleten és nyugaton tartósan párás, ködös tájak is előfordulhatnak. Csapadék nem várható, valamint a légmozgás is mérséklődik. Hajnalban -3, +2, napközben 4-9 fok valószínű.

Kedden északkeleten helyenként ködös, egész nap borongós lesz az idő, máshol azonban naposnak, kissé szelesnek ígérkezik karácsony másnapja. Északkeleten 4-8, a szelesebb, naposabb tájakon 9-12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán is enyhe, a Dunántúlon szeles idő várható, az esti óráktól többfelé alakulhatnak záporok, majd egyre nagyobb területen ered el az eső. Csütörtökön az érkező hidegfront előrehaladtával kelet felé húzódik a csapadéksáv, a front előtt azonban még 6-12 fokot mérhetünk a szeles időben.

(kiemelt kép: mti)