Menő budai piacon találtak az ellenőrök 3 tonna büdös húst

A Nébih lejárt szavatosságú, jelöletlen, penészes, erősen szennyezett és szabálytalanul előállított hústermékek megsemmisítését rendelte el.

Több mint 3,2 tonna lejárt szavatosságú, jelöletlen, penészes, erősen szennyezett és szabálytalanul előállított hústermék megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fény utcai piacon, és a hibák kijavításáig felfüggesztette az üzlet működését.

A Nébih szerdai közleménye szerint számos, súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hiányosságot találtak a hatóság szakemberei egy fővárosi piacon működő, húsüzletben. A bolt üzemeltetői a legalapvetőbb higiéniai és tárolási követelményeket sem tartották be: az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. A működésképtelen, és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak – írták.

A hatósági eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. Az üzlet a súlyos hibákat azóta kijavította, így az ismételt hatósági szemlét követően újra kinyithatott.