Felgyújtotta alvó társai ágyát, egyikük halálra égett

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyben.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki felgyújtotta alvó társai alatt a matracot. Egyikük olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A vádirat szerint a vádlott 2016 őszén ismerte meg a két, ugyancsak hajléktalan embert, akik egy IX. kerületi üzlet hátsó részénél lévő beszögellésben alakítottak ki szállást maguknak. A két férfi 2016 november elején felajánlotta az akkoriban hajléktalanná vált támadónak, hogy ő is ott töltheti alhat velük. A vádlott többször élt a lehetőséggel.

Így történt ez tavaly november 23-án este is. A férfi alkoholt fogyasztott, amitől ugyan csak enyhe fokban, de ittassá vált. Nem sokkal később – tisztázhatatlan okból és módon – meggyújtotta a szintén ittas, egymáshoz közel alvó társai fekvőhelyét.

Az egyik férfi felébredt és észlelte a tüzet, majd megpróbálta a társát kihúzni az akkorra már lángoló helyről, azonban a heves tűz miatt ez nem sikerült. Az áldozat ruhája lángra kapott és a testfelületét érintő negyedfokú égési sérüléseket szenvedett. Ezek olyan súlyosak voltak, hogy az életét azonnal orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni.

Társa, aki az próbálta kihúzni a  lángok közül, mindkét kezén megégett. A tettest hat órával később kapták el.

Fotó: MTI