Kicserélte az ereszcsatornáját, aztán halálosan megfenyegette

Önbíráskodás lett az alkalmi bádogosmunkából.

Vádat emeltek egy 24 éves román állampolgárral szemben, aki Salgótarjánban egy idős nőtől követelt pénzt, erőszakos cselekménnyel fenyegetve őt.

2016 szeptemberében a vádlott rokonaival Magyarországon bádogos munkák elvégzését ajánlotta fel egyik házról a másikra járva – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádlott Salgótarjánban egy idős nővel megállapodott a családi házuk ereszcsatornáinak cseréjéről. A munkáért eredetileg 150 ezer forintot kért, az ereszcsatornák kicserélése után azonban munkadíjként és anyagköltségként már a dupláját követelte.

Amikor a sértett megtagadta a fizetést, a vádlott többször megfenyegette azzal, hogy nem éli meg a reggelt, ha nem fizet, akkor neki annyi, megnézhetik magukat a férjével együtt.

A fenyegetés hatott, az idős nő először átadta a nála lévő 100 ezer forintot, majd – saját magát és a szintén idős, beteg férjét féltve – egy bankautomatából felvette még a számláján lévő 150 ezret, és azt is odaadta.

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint a 150 ezer forint visszafizetésére kötelezését indítványozta vádiratában.

Kiemelt kép: MTI/Varga György