Megkérdeztük Balog Zoltánt, hogy értette, hogy Farkas Flórián botránymentes és tisztakezű vezető

Tanulságos választ kaptunk.

Hétvégén szülinapozott a Lungo Drom, aminek Farkas Flórián az elnöke. A Fidesszel szövetséges cigányszervezet kongresszusán ott voltak videósaink, érdemes megnézni, milyen remek hangulatban telt az esemény. A kongresszusra buszokkal szállították a környékbeli cigányokat, volt olyan, aki azt sem tudta hová jön. És titokzatos személyek mindenkit eltiltottak a nyilatkozástól.

Megtiltották a Lungo Drom kongresszusra érkezőknek, hogy szóba álljanak a sajtóval?
A szolnoki tisztújítón nehéz volt szóra bírni a résztvevőket.

A kongresszuson mikrofont ragadott Balog Zoltán miniszter is, akinek olyanokat sikerült mondania a 1,5 milliárd forintnyi pályázati pénzt nyomtalanul elnyelő Híd a Munkába Programért felelős Farkas Flóriánról, hogy végre egy megbízható, botránymentes vezető. Farkas Flórián pedig a Fidesznek hálálkodott.

Balog Zoltán Farkas Flóriánról: végre egy botránymentes vezető
Az emberi erőforrások minisztere alternatív valóságban létezik.

Kíváncsi voltam, milyen magyarázatot ad Balog Zoltán hétvégi szavaira, úgyhogy küldtem az Emminek néhány kérdést. Ezeket:

A minisztériumi sajtóosztály nem sokat késlekedett a válasszal:

A kormány partnerként, egyenrangú félként tekint a cigányságra, és elkötelezte magát a hátrányos helyzetű emberek, különösen a hazai cigányság felzárkózása érdekében.

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség a legnagyobb hazai cigány szervezet, akik mindig szót emeltek a magyarországi cigányságért és képviselték őket. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma együttműködési megállapodást kötött a Lungo Drommal, annak érdekében, hogy a 2010 óta megkezdett felzárkózási programok végrehajtása folyamatos és eredményes legyen a jövőben is.

A négyből nulla kérdésre sikerült válaszolni. Pedig egy próbát megért volna a súlyos korrupciós ügyekkel gyanúsított fideszes országgyűlési képviselő megvédése, de valamiért ma már nem állt ebbe bele Balog Zoltán és a minisztériuma.

Helyreigazítás

2017. október 30. napján a 24.hu weboldalunkon közölt, „Megkérdeztük Balog Zoltánt, hogy értette, hogy Farkas Flórián botránymentes és tisztakezű vezető” című cikkünkben azt a valótlan tényt állítottuk, hogy Farkas Flórián ellen több büntetőeljárás van folyamatban többek között csalás, költségvetési csalás és közirat-hamisítás gyanújával. A valóság ezzel szemben az, hogy Farkas Flóriánnal szemben nincs folyamatban büntető eljárás.

Kiemelt kép: MTI/Mészáros János