Viharos széllel, a hegyekben havazással kezdődik a téli időszámítás

Hétfő hajnalban már több helyen fagyhat.

Vasárnap kezdetben többfelé eshet az eső, majd kora délután egy markáns hidegfront hozhat csapadékot eső, záporok formájában, valamint viharos északnyugatira forduló szelet. Többfelé 100 km/órát meghaladó széllökésekre is számítani kell. A magasabb hegycsúcsainkon estétől akár havas eső, kevés hó sem kizárt. Napközben 10-18 fok várható, a front érkezése előtt délnyugaton lesz melegebb az idő. Kettős-, majd erős hidegfronti hatás várható, írja az Időkép.

Hétfőn a napos időszakok mellett szórványosan egy-egy zápor, a hegycsúcsainkon esetleg hózápor előfordulhat. Az északnyugati szél még többfelé erős, főként a Dunántúl északi felén viharos lesz. Hajnalban -1, +6, délután 7-12 fok várható.

Kedden eleinte több órára kisüt a nap, majd északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék előfordulásának kicsi az esélye. Még többfelé élénk, középen helyenként erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban többfelé fagyni fog, délután 6-11 fokot mérhetünk.

Szerda reggel is lehetnek fagyos tájak, napközben száraz változóan felhős-napos idő ígérkezik, 8-13 fokkal. A nyugati szél csak helyenként élénkülhet meg. Csütörtökön már több lesz a felhő, északon, északkeleten kisebb eső is kialakulhat.

Címkék: időjárás