Török Gábor: Orbán átlépett egy határt

A politológus szerint a kerítés szükségre van, a gyűlöletkampányra nincs.

Török Gábor a legfrissebb Heti Válasz beharangozója szerint – szokásos közéleti párbajában Mráz Ágoston Sámuellel – keményen fogalmaz a migránsellenes gyűlöletkampány következményeiről. Szerinte az állami televízió vezetőinek, a propaganda irányítóinak nagy a felelősségük,

amivel szembe kellene nézniük.

A politológus az újabb Soros-kampányról és az őcsényi menekültüdültetési botrányról azt mondja, hogy a kormány jól döntött a kerítés megépítésével, a határvédelem megerősítésével,

de propagandára ehhez nem lenne szüksége […] A szállást kínáló magyar panzióst valakik megfenyegették, kárt tettek az autójában. A miniszterelnök szó szerint azt mondta, semmi kivetnivalót nem talált ebben. Az erőszakról egy szót sem szólt. Szerintem ez mérföldkő.

Korábban Bokros Lajos is megszólalt az ügyben, és a a panziós is “értékelte”. A Hír TV-nek Fenyvesi Zoltán azt mondta, Orbán Viktor bűnpártoló lett.

Azt mondhatom, hogy bűnpártoló sajnos a miniszterelnökünk, mert ez bűn. Aki pártolja, helyesli a bűnt, az bűnpártoló. Én úgy tudom, hogy ezt talán még a törvény bünteti is. Nagyon szomorúnak tartom ezt, és úgy érzem, hogy összeomlott Magyarországon a jogállam. Nem tudni, hogy milyen következmények lesznek ezután, ha elszabadul az erőszak. Szerintem a lelkiismeretébe bele kell néznie a miniszterelnökünknek.