Egész Paksot érintették a csőtörések

Egymás után két csőtörés történt Pakson egy nagy átmérőjű töltővezetéken.

Egymás után két csőtörés történt Pakson egy nagy átmérőjű töltővezetéken, ami az egész várost érintő vízellátási problémát okozott. Csütörtök délutánra ideiglenes megoldással, 10-15 utca kivételével, a szolgáltatást helyreállították – közölte Csapó Sándor, a Mezőföldi Regionális Víziközmű (Mezőföldvíz) Kft. ügyvezetője a paksi városházán csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint a város háromnegyed részén, ha kisebb nyomással is, de biztosított az ivóvíz, a Malomhegy nevű városrészen azonban továbbra is vízhiány várható, miután szerdán, majd csütörtökre virradóra meghibásodott a Boc-hegyi magastározó töltővezetéke.

A hiba elhárításába már a Fővárosi Vízművek nyolcfős csoportja is bekapcsolódott – mondta az ügyvezető, hozzátéve: ha semmi nem lassítja a munkát, az éjszaka végeznek a javítással. Addig az ellátatlanul maradt 10-15 utcába tartályos vizet szállítanak.

Az atomerőművet és a város külterületeit nem érintette a szolgáltatás kimaradása, mert azok más vezetéken jutnak ivóvízhez – mondta az ügyvezető, aki az okok kivizsgálását a helyreállítás utánra ígérte.

Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy az intézményeket csütörtökön tartályos és palackos vízzel látták el, pénteken a tankerületi központ által működtetett általános iskolákban tanítási szünet lesz, más intézményekben rövidített tanórákat tartanak.

A bölcsőde, az óvodák és az idősek otthona a megszokott ellátást nyújtja akkor is, ha valamilyen ok miatt szünetelne a vízszolgáltatás – mondta a polgármester. A

Paksi Gyógyászati Központban péntek reggel döntenek a működési rendről. Amennyiben továbbra is gondok lesznek a vízellátással, a laboratórium és az egynapos sebészet nem fogad betegeket, és zárva lesz a gyógyfürdő is.

(MTI)

Címkék: pakscsőtörés