0 százalékos kamatozású diákhitelt akar a Fidelitas

Azt tippeljük, meghallják a Fideszben.

Az MTI rövid beszámolót közölt Böröcz László, Fidelitas elnök és V. kerületi fideszes alpolgármester ma reggeli Kossuth rádiós produkciójáról. Az ifjú fideszes arról beszélt, hogy az ifjúsági szervezet azt javasolja a kormánynak, hogy

a jelenlegi 2 százalékról csökkentsék nullára a diákhitel kamatát, a kizárólag a képzés önköltségére fordítható Diákhitel2-ből pedig az idegen nyelvi képzések díjait is lehessen finanszírozni. 

Böröcz makro- és mikroszinten is érvelt a javaslat mellett: elmondta, hogy a diákhitel megalkotása óta csaknem 400 ezren éltek a lehetőséggel, majd megjegyezte, hogy hatgyermekes családból származik, és volt olyan év, hogy egyszerre négyen jártak egyetemre. Közülük volt olyan, akinek diákhitel helyett öt trafik jutott.

Kérdés, hogy a Fidelitas önjáróvá vált-e, vagy egyszerűen velük jelentetik be először, hogy változások jönnek a Diákhitel-konstrukciókban. Inkább utóbbira fogadnánk, mert ha partizánakció lenne, akkor a Kossuth Rádióban elhangzó nyilatkozatra nem ugrott volna rá így az állami kontroll alatt tartott MTI. De ha nincs igazunk, akkor várjuk a parázs Fidelitas-Fidesz vitákat diákhitelügyben.