Megbontották a mentőautót, hogy megmentsék a kiscicát

A mentés órákig tartott. A pár hetes kölyköt ezután sem hagyták sorsára, Houdinit egy kaposvári mentős magához vette.

Szívszaggató nyávogás hallatszott a kaposvári mentőállomás udvaráról. Az egyik sofőr meglepetésére a sírás az ő autójából jött. A mentők fej vakarva állták körül az autót, mivel a hang a motortérből jött, de nyomát sem látták a nyávogás forrásának.Végül arra jutottak, nem tudnak mást csinálni, le kell bontani az autó elejét.

Bajtársaink beindítani sem merték a járművet, ezért áttolták a mentőszolgálat műhelyében, ahol minden munkát félretéve azonnal megkezdték szerelő kollégáink a „műszaki mentést”. Csaknem 2 és fél óráig tartott, mire lebontották az autó teljes elejét és megtalálták a kis bajba jutottat.

– áll az Országos Mentőszolgálat tájékoztatásában.

Azt írják, az alig pár hetes kiscicának valóban minden oka megvolt a segítségkérésre. Miután ugyanis bemászott a motortérbe, a hűtő mögé szorult a feje.

Fotó: Országos Mentőszolgálat

Hiába is próbálták bajtársaink kihúzni, olyan volt mintha a cica nyakára gyártották volna az autót. Végül a mentésirányítás kreativitása vetett véget a drámának, akik csúszós EKG zselével kenték be a pánikban levű négylábút. A kenőcstől már könnyen ki tudták szabadítani a sírástól legyengült cirmost. Az állat úgy kimerült, hogy a „sürgősségi ellátásként” kapott tej lefetyelése közben el is aludt.

Ezután sem hagyták sorsára a kölyköt, aki a Houdini nevet kapta. A kiscicát egy mentős magához vette.

Fotó: Országos Mentőszolgálat