Jól megkavarják a vasúti közlekedést a Budapest – Nyíregyháza vonalon

A több hónapos pályafelújítás több szakaszt is érint.

Jelentős változásokra kell számítani a Budapest–Szolnok–Debrecen–Záhony fővonalon és a csatlakozó vonalakon utazóknak a Püspökladány–Debrecen vonalszakaszon augusztus 26-án kezdődő pályafelújítás miatt, amelynek első munkafázisa október 31-ig tart – írta szerdai közleményében a MÁV-START.

A legfontosabb változás, hogy a vágányzár ideje alatt módosul a menetrend a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon.

A Budapest-Keleti és Budapest-Nyugati pályaudvar közötti úgynevezett kör-InterCity vonatok mindkét irányban csak Nyíregyházáig közlekednek, a közvetlen InterCity-vel történő továbbutazást nem tudják biztosítani Nyíregyházán egyik irányban sem.

A Budapest-Keleti–Miskolc–Nyíregyháza vasútvonal Miskolc és Nyíregyháza közötti szakaszán is változik a menetrend, a nyíregyházi IC-csatlakozások és a kör-IC vonatok rövidebb útvonala miatt.

Az átépítés miatt az InterCity vonatok 15-20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek Budapest felől a Püspökladányon túli állomásokra, illetve ennyivel korábban közlekednek Püspökladányig a keleti országrészből Budapest felé.

További változások: