Hiába lettek rosszul a gyerekek, a III. kerület kitart a gyermekétkeztető cég mellett

Pedig a bíróság is kimondta, a cég hibájából kaptak ételmérgezést a gyerekek.

Hiába mondta ki jogerős ítéletében a bíróság, hogy ételmérgezés történt tavaly áprilisban az óbudai menzákon, az önkormányzat nem bont szerződést az étkeztető Gyermekmenza Kft.-vel, írja a Magyar Nemzet.

A fideszes Bús Balázs vezette III. kerületi önkormányzat a bírósági ítélet megszületéséig nem akart dönteni, azonban végül – a vállalat részletes tájékoztatása és a hatósági határozatok „alapos áttanulmányozása” után – arra jutott, hogy kitartanak a Hungast-csoporthoz tartozó Gyermekmenza Kft. mellett.

A cég okozta ételmérgezés miatt több száz gyerek lett rosszul, a legtöbben hasmenésre, néhányan hányásra panaszkodtak. A tüneteket a lap szerint az okozta, hogy a gyerekeknek feltálalt hús nem volt megfelelően átsütve. A Gyermekmenza Kft. a rosszullétek ellenére vitatta az ételmérgezést.

A cég szerint

nem bizonyított, hogy valóban megbetegedtek a gyerekek.

Emiatt a hatósági vizsgálatok után egészen a bíróságig vitték az ügyet, ám a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság végül azt állapította meg, hogy az ételben lévő kórokozók váltották ki a rosszulléteket. A bíróság helybenhagyta a korábban kiszabott büntetést is, amely 450 ezer forint volt.

A III. kerület szerint sem az elsőfokú, sem a másodfokú hatóság határozatai nem tartalmaztak végrehajtandó helyesbítő tevékenységet, így kitartanak a cég mellett.