Mindent vitt a „soha”, amikor Orbán álmáról kérdezték népét

A kormányfő szerint pedig - részben - már teljesült is.

Lesz magyar foci? A Demokrata kérdésére a megkérdezettek alig 1 százaléka nem akart/tudott válaszolni, amit a hetilap úgy értékelt, hogy a labdarúgás valóban nemzeti ügy. Ugyanakkor a felmérésből az is kiderült, hogy – hiába dől a pénz – a társadalom nagyon borúlátó a magyar foci jövőjét illetően.

Ön szerint mikor éri el a magyar labdarúgás színvonala az európai szintet?

A megkérdezettek 55 százaléka felelte azt, hogy „soha”.

9 százalék mondta azt, hogy 5 éven belül.

15 százalék jósolt 10, 20 százalék 15 éves távlatot.

Néhány hete Orbán Viktor az állami sportcsatornán – két nappal az Andorra elleni szégyen után – egy felvett interjúban arról beszélt, hogy a magyar futballban azért mennek jól a dolgok, mert vannak akadémiák, ha pedig azokat még stabilizálják is, világszínvonalú lesz a magyar futball. (A kormányfő az állami rádióban már a mohácsi vereséghez hasonlította az andorrai szereplést, de bízott abban, hogy a válogatottnak sikerül talpra állnia.)

Arról, hogy a bíróság által is közpénznek nyilvánított taó-t, miként osztották szét az elmúlt években, korábban megírtuk, hogy a pénz csaknem fele focira ment. kaszáltak a kormánypárti politikusok kedvenc csapatai.

Irdatlan pénz a látványsportokra: 415 milliárdot öltek bele Orbánék
Évről évre nő az öt látványcsapatsportnak jutó taotámogatás összege: tavaly százmilliárd forint bevételről mondott le az állam a javukra – derül ki a 24.hu-nak megküldött adatokból.

Ehhez képest Brüsszelben az RTL Klubnak a miniszterelnök arról beszélt, hogy a kormány okos döntést hozott, amikor nem engedte a sportot és a politikát összekeveredni, mert politikai alapon nem lehet semmilyen sportot sem szervezni.