Budapest-Szentpétervár járatot indít a Wizz Air

Ez a második oroszországi célállomás.
Kapcsolódó cikkek

A Wizz Air pénteken bejelentette, hogy új járatot indít Budapestről Oroszországba, Szentpétervárra augusztus 27-től és hetente kétszer közlekedik majd.

Szentpétervár a második oroszországi célállomás, amely elérhető a magyar fővárosból. A Wizz Air 2013 szeptemberében indította Budapest-Moszkva járatát, amely azóta 440 000 utast szállított a két főváros között, írja a Wizz Air közleményében.

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta:

Magyarországnak, a magyar gazdaságnak és a magyar turizmusnak is az az érdeke, hogy Magyarországról minél több helyre el lehessen jutni közvetlenül, és hazánkat is minél több helyről el lehessen érni. Ebben Magyarország érdekei és a Wizz Air stratégiai törekvései egybeesnek.

A miniszter hozzátette:

Szentpétervár azon túl, hogy kulturális szempontból kiemelkedően vonzó célpont, nagyon fontos gazdasági és kereskedelmi központ, emellett Oroszország fejlett térségeként a Magyarországra irányuló orosz turizmusnak is fontos városa. Azzal, hogy a Wizz Air elindítja legújabb járatát, számos magyar vállalat számára biztosít lehetőséget arra, hogy új kereskedelmi kapcsolatokat létesítsenek, növeljék bevételeiket és munkahelyeket teremtsenek, mindennek pedig pozitív nemzetgazdasági hozadéka lesz.