Életfogytiglant kapott a férfi, aki különös kegyetlenséggel megölte, majd elásta volt osztálytársát

Az ittas férfi egy jelentéktelen sértés miatt támadt rá az ismerősére.

Különös kegyetlenséggel ölte meg volt osztálytársát egy férfi Lad községben az ügyészség szerint, ezért a napokban vádat emeltek ellene – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség szerdán.

Az erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt korábban már többször is büntetett vádlott tavaly januárban egy presszóban találkozott rég nem látott ismerősével, akivel előbb a vendéglátóhelyen, majd annak zárása után az otthonában italozott.

Az ittas férfi egy jelentéktelen sértés miatt támadt rá az ismerősére: téglával fejbe ütötte, acélbetétes bakancsával rugdalta és megtaposta. Miután áldozata nem mutatott életjeleket, a vádlott a testét benzinnel lelocsolta, meggyújtotta, a maradványokat a ház melléképületében elhantolta, vendége holmijait a közelben álló lakatlan épületek kútjaiba dobta.

A sértett eltűnése miatt indult eljárás során a rendőrség tavaly szeptemberben megtalálta az áldozat maradványait és személyes tárgyait. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott a bíróságnak az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

(MTI)