Hollik István sajtótájékoztatóján 12-szer mondta ki Soros György nevét

Új rekord?
Kapcsolódó cikkek

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatót tartott Budapesten. Ez talán önmagában nem lenne nagy hír, az viszont mindenképpen szép teljesítmény, hogy Hollik 12-szer mondta ki Soros György nevét. Legalábbis az MTI összefoglalójában több mint tízszer szerepel a kormánypártok első számú ellensége. Íme az MTI beszámolója a sajtótájékoztatóról:

A kisebbik kormánypárt képviselője kifejtette: teljesen nyilvánvaló, Soros György azt akarja elérni, hogy Magyarország is álljon be a sorba, bontsa le a határzárat, engedjen be migránsokat és fogadja el az unió betelepítési kvótáját. Ehhez minden eszközt, és minden Brüsszelben élő emberét felhasználja – tette hozzá.

Látható, hogy a brüsszeli naptár megtelt Soros-eseményekkel, a Soros-egyetem ürügyén már hétfőn és kedden is támadják Magyarországot, szerdán az Európai Parlamentben ismét hazánkat tűzik napirendre, csütörtökön pedig maga Soros György tárgyal a brüsszeli bizottsággal – sorolta.

Szerinte Soros György azért utazik Brüsszelbe, hogy a bizottság elnökénél a magyar kormány és a Fidesz ellen áskálódjon.

Kiemelte: mint az Európai Néppárt (EPP) tagjai biztosak abban, hogy az EPP vezetői, ahogy korábban, most sem fogják elhinni a Magyarország elleni hazug vádakat és lehetőséget biztosítanak arra, hogy ismertessék velük a tényeket, tisztázni tudják a félreértéseket.

Ugyanakkor Brüsszelnek nem Soros György, hanem az európai emberek hangját kellene meghallania, nem veszélybe sodornia kellene Európát, hanem megvédenie az európai emberek biztonságát, nem segíteni, hanem megállítani kellene a bevándorlást – mutatott rá Hollik István.

A KDNP-s politikus azt mondta: úgy tűnik, Soros György dróton rángatja Brüsszelt, több tucat brüsszeli politikus van a zsebében. Ma már nyílt titok, hogy Soros emberei ott ülnek az Európai Bizottságban, illetve az Európai Parlamentben, ismert az általa megbízható szövetségeseknek titulált képviselők, vezetők listája, rajta a magyar baloldal brüsszeli képviselőivel is.

A Soros által pénzelt emberek ugranak, amikor kell, hogy kívánságait teljesítsék, ez történt most is, amikor nyomást kell gyakorolni Magyarországra – közölte.

Értékelése szerint ami történik, kijózanítóan jelzi, hogy a brüsszeli politikát nem az európai emberek, nem a tagállamok, hanem Soros György üzleti érdekei diktálják. “Mi ezért mondjuk azt, hogy az Európai Uniót meg kell reformálni”, hogy ne a nemzetállamok legyenek érte, hanem fordítva – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy Soros György tisztességtelen spekulációkkal, egész országok tönkretételével szerezte a vagyonát, s nem véletlen, hogy az Egyesült Királyságtól Izraelig több országból kitiltották. Felidézte, hogy Soros György “megtámadta” a magyar OTP-t is, milliárdos károkat okozva. A gazdasági válság idején, amikor Magyarország a legsebezhetőbb volt, nem segített, hanem nyerészkedett – közölte Hollik István.

A kormánypárti politikus arra a kérdésre, hogy nemcsak a külföldről támogatást élvező civil szervezeteket kellene kategorizálni, hanem azokat is, amelyeket pártalapítványok által, vagy közpénzből támogatnak, azt mondta: bármilyen állami támogatás közpénznek minősül, amivel el kell számolni. A közpénzekről szóló adatok nyilvánosak, s az érintett szervezeteket, pártalapítványokat az ÁSZ vizsgálja. E téren nincs tennivaló – mondta.

A köztéri plakátok megrongálásáról szóló felvetésre úgy reagált: volt egy bírósági ítélet, miszerint a plakátok átragasztása nem minősül rongálásnak, ha a tartószerkezet nem sérül. A per egy kormányzati plakát átragasztása után indult – mondta, s megjegyezte: “ezt a kultúrát” nem a Fidesz honosította meg. Ha a bíróság kimondja, hogy ez az eszköz legitim, és szabályos, élhet vele bárki – tette hozzá. Ugyanakkor a szabályokat be kell tartani, és a Fidesz-KDNP mindig így fog eljárni.

Arról, hogy az új magyar egyházjogi törvénnyel kapcsolatban korábban megállapított jogsértések miatt hárommillió eurós (mintegy 935 millió forintos) kártérítést ítélt meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), azt mondta: az egyházi törvénynek az volt a célja, hogy tisztába tegyék melyek a “bizniszegyházak”, s ezeket ellehetetlenítsék, valamint meghatározzák kik folytatnak valós vallási tevékenységet. Ezt a célt elérték, de Magyarország jogállam, s a bíróság ítéletét végre kell hajtani – közölte Hollik István.