A Trefort diákjai a lex CEU-ról is kérdezhetik Áder Jánost

Az iskola igazgatója azonban ragaszkodott ahhoz, hogy az előadás végén a diákok a szakmai kérdéseken kívül közéleti és politikai témában is kérdezhessék az államfőt. Az elnöki látogatást egyébként mindenki élőben nézheti majd az iskola honlapján.
Kapcsolódó cikkek

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium igazgatója büszke az iskola azon 40 tanárára, akik az iskola honlapján tették közzé tiltakozó nyilatkozatokat a CEU-ellenes törvény elfogadása miatt. Csapodi Zoltán az atv.hu-nak azt mondta, ő azért nem írta alá a nyilatkozatot, mert nem ismeri a törvény tartalmát, szerinte a pontos részleteket az aláírók sem ismerik. Az igazgató nem gondolja, hogy bármilyen gimnáziumi tanár “elmélyült volna” a törvénymódosítás szövegében.

A Trefort igazgatója elmondta, hogy volt vita a lex CEU-ról és Áder látogatásáról is az iskola tantestületében. Csapodi fejében nem fordult meg, hogy lemondja a köztársasági elnök látogatását, hozzátette, hogy a 75 tanár közül 40 fő írta alá a tiltakozó nyilatkozatot és csak egy kollégája jelezte, hogy mondják le Áder óráját.

Csapodi Zoltán szerint az a leghelyesebb, ha fogadják Áder Jánost és lehetőséget biztosítanak arra, hogy megtartsa a klímaórát az iskolában. Az iskola igazgatója azonban ragaszkodott ahhoz, hogy az előadás végén a diákok a szakmai kérdéseken kívül közéleti és politikai témában is kérdezhessék az államfőt.

Az elnöki látogatást egyébként mindenki élőben nézheti majd az iskola honlapján.

Az igazgató elmondta, hogy ő is szeretné majd elmondani a véleményét a köztársasági elnöknek a lex CEU-ról. Csapodi nem ért egyet a törvény elfogadásának módjával, azzal, hogy ez a másik fél megkérdezése nélkül zajlott le.

A klímaóra megtartásáról egyébként a megkeresés még a lex CEU elfogadása előtt érkezett az iskolába.