Betöréssel állt bosszút volt főnökén a hevesi hentes

A férfi azt mondta, egykori munkaadója viselt dolgai miatt megérdemelte, hogy meglopják.

Betöréssel bosszulta meg munkahelyi sérelmeit egy füzesabonyi hentes. Az ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja a férfit, és azt próbálja elérni, hogy közmunkára küldjék büntetésül, illetve, hogy térítse meg egykori főnöke csaknem 200 ezres kárát.

A hentes 2016 áprilisának első hétvégéjén azért kereste fel volt munkahelyét, egy Füzesabony környéki húsüzemet, hogy  nagyobb mennyiségű hentesárut lopjon el. Átmászott a kerítésen, betörte az ablakot és a folyosón összeszedte a zsákmányt: 30 kilogramm tokaszalonnát.

Néhány nappal később, az éjjeli órákban ismét megjelent a vágóhídon, és hasonló módszerrel ezúttal 26 kilogramm szűzpecsenyét és csont nélküli tarját vitt el.

Harmadszor tavaly április 12-ére virradóan járt az húsüzemben, amikor – a korábbi módszerrel – 20 kilogramm füstölt kolbászt, 10 kilogramm szűzpecsenyét, valamint 25 kilogramm karajt sikerült szereznie.

A több évtizede a szakmájában dolgozó hentes a gyanúsítotti kihallgatásakor azt mondta, így akart elégtételt venni volt munkáltatóján, mert szerinte megérdemelte, hogy betörjenek hozzá.